ELGOO KALİTESİNİN KÖKENLERİ

CASHWOOL 1978: Orijinalliğin Kökenleri

Elgoo İplik ve kumaş sektöründe uzun yıllardır edindiği deneyimle benzersiz ve özgün şıklık vaat ediyor. Dünya çapında kabul görmüş pek çok marka ve tasarımcı tarafından tercih edilen iplik ve kumaşların kullanılmasıyla hazırlanan Elgoo koleksiyonları, “kalite” kavramını oluşturan kodları bünyesinde barındırıyor. Zamansız ancak moda trendlerinin öncü formlarını barındıran Elgoo; koleksiyonlarında %100 İtalyan yünü, %100 kaşmir, deri ve süetin yanı sıra özel İtalyan ve Portekiz kumaşlarına yer verirken, eş zamanlı olarak erişilebilir lüks kavramını moda severlerle buluşturuyor. Elgoo koleksiyonlarında hayat bulan Cashwool 1978 - Zegna Baruffa yün ipliklerinin hikayesini sizlerle paylaşmak istedik.

CASHWOOL 1978

HAYATIN KENDİSİ GİBİ OTANTİK

 1978’den beri 220 milyon kilo Cashwool yününden içlerinde Elgoo ürünlerinin de bulunduğu 900 milyon giyim eşyası üretildi; bu eşyalar dünyanın her yerinden 500 milyonu aşkın kişi tarafından yaratıldı, seçildi, satın alındı, verildi, ödünç alındı veya büyük erkek kardeşlerinin dolabından çalındı. Cashwool ile yapılan bir giyim eşyası 100.000 kar tanesine, 5.024 baloncuklu köpüklü şaraba ve en az 700’ü saf sevinçten kaynaklanan 1.210 gözyaşına dokundu. Toplamda 200 saatlik önemli toplantılara ve 5 yıl sonu gösterisine katıldı. Uçakla 200, arabayla 1.500 ve 25 saat de, çoğu yokuş yukarı yollarda, yayan bir şekilde seyahat etti. 43 sarılmaya karşılık verdi, 12 kere sırtı sıvazlandı; 2 beklenmeyen kucaklama, 1 sürpriz ve 1 hayal kırıklığıyla karşılaştı. 3 aşk hikayesinin bitmesine ve yeni 3 tanesinin başlamasına tanık oldu. 12 rock yıldızına, 2 devlet başkanına ve 5.450 tane adı bilinmeyen mükemmel insana dokundu. Çünkü her Elgoo ürünü son yıllarda bir şeyin parçası oldu. Hayatın kendisi kadar benzersiz ve otantik bir şeyin.

CASHWOOL 1978 • ORİJİNAL

 İpek kadar parlak, kaşmir kadar yumuşak. Elgoo ürünlerinin özünü oluşturan Cashwool, otantik İtalyan lüksünün klasik bir örneğidir; bir kültür, doğa ve endüstriyel teknoloji karışımıdır. Özgün olduğu kadar basit bir sezginin sonucu, özel Avustralya yünleri seçilerek oluşturulmuş, yıllar içinde birinci sınıf triko dünyasında bir mihenk taşı haline gelmiştir. Ancak özü taklit edilemez kalmıştır. Çünkü Cashwool 1978, sadece Zegna Baruffa Lane Borgosesia'dır.

 Cashwool 1978'in özellikleri ile saf yün ipliği yaratmak tecrübe ve teknoloji gerektirir. Ancak makineler tek başına yeterli değildir: Geleceğin ne getireceği önceden görülebilmeli ve bu pratiğe çevrilebilmelidir. Cashwool 1978'i icat edenler, değişimi nasıl sezinleyeceklerini biliyorlardı; sıcak ve dinamik olan yumuşak, hafif bir iplik hayal ederek ancak yıllar sonra gerçeğe dönüşecek yaşam tarzlarını dizayn ettiler. Geleceğe yönelik bir meydan okuma, tam bir tipik İtalyan davranışı, saf penye yünden iplik üretme şeklinde devrim yarattı. Kaliteli iplik, sıradışı tasarımlarla birleşince ortaya Elgoo çıktı.

BÜYÜK İTALYAN FABRİKASI

 Elgoo ürünlerinin kalitesinin önemli bir parçasını oluşturan Cashwool, tamamı İtalya’da yapılan tek Extra-Fine Merino ipliğidir. En iyi endüstriyel triko geleneğinin tüm değerlerini bünyesinde barındırır, bir fikre inanan ve onu gerçeğe dönüştürmek ve dünya çapında tanınır hale getirmek için çalışan kadın ve erkeklerin hikayelerini anlatır. Bu ipliğin eşsiz doğasının kökenleri zanaatkar becerisi ile teknik yenilik arasındaki evlilikten gelir. Zegna Baruffa, Lane Borgosesia'nın buluşu olan orijinal bir formüldür.

BAŞTAN İTİBAREN ÖZEL

 Cashwool 1978'in sırrı ham maddeyle başlar: Azami özenle seçilen yün ve yalnızca mükemmel incelik ve saflık düzeyine sahip parçalar seçilir. Her renk nüansına parlaklık ve haslık veren inanılmaz derecede yumuşak, tamamen beyaz, hafif ipliği elde etmenin tek yolu budur. Elgoo ürünlerinin ham maddesini oluşturan Cashwool 1978, Zegna Baruffa Lane Borgosesia fabrikalarında yalnızca İtalya'da üretilmektedir: Üretimi; ürünü, kişiyi ve çevreyi kucaklayan küresel kalite düzeyine saygı duyularak teknisyenler tarafından incelikle ayarlanmış farklı bir süreci takip etmektedir. Bu nedenle de tekstil pazarında, Elgoo gibi, sadece vizyonlarını paylaşan markalara hitap etmektedir.

Kaynak: https://www.baruffa.com/en/wool-production/cashwool-1978/

 

 

 

Öne Çıkan Ürünler

Gündüzden Geceye Sürdürülebilir Şıklık