KENDİ STİLİNİZİ YARATMANIN VE ÖZGÜN OLMANIN PÜF NOKTALARI

Kendi stilinizi yaratırken başka stillerden etkilensenizde, özgün olmak, karakterinizi, ne isteyip ne istemediğinizi, hangi kıyafetlerin içinde rahat ettiğinizi ve iyi hissettiğinizi bilmek en önemli aşamadır. Kendi stilinizi yansıtmanın püf noktası vücudunuzu, zevklerinizi tanımak. Açıkçası, hızla gelişen modern çağda pek çok imkana ve seçeneğe sahipken; dış görünüşünüzü, özgün tarzınızla ortaya çıkarabilirsiniz. Bu yazımızda bu konuda neler yapabileceğinize dair ipuçlarını vereceğiz. Bu ipuçları sayesinde kendi tarzınızı keşfedip trendleri bu yönde şekillendirebilirsiniz.

Hadi gelin beraber bakalım..

#Vücudunuzu Tanıyın, Zevklerinizi Keşfedin

Vücut tipinize göre kıyafet seçimi alışveriş yaparken her kadının bilmesi gereken önemli bir faktördür. Vücut tipinizin farkında olarak yaptığınız seçimler çok daha verimli ve doğru sonuçlar elde etmenizi sağlar. Vücut tipinize göre kıyafet seçimi bu doğrultuda oluşturulan stil, tarzınızı daha iyi yansıtmanıza yardımcı olur.

 #Alışkanlıklarınızı Gözden Geçirin, İşlevsel Parçalar Edinin

Her sezon bambaşka parçalar moda oluyor. Bazıları birkaç sene trend olma özelliğini koruyor. Ancak en önemlisi işlevsel kombinler oluşturmak. Trend tasarımların yanı sıra renk uyumu ve satın aldığınız bir parçanın diğer kıyafetlerinizle de eşleştirilebilecek işlevde olmasına dikkat etmelisiniz. Bu kıyafetlerin uzun süreli kullanımını sağlayabilmek için mümkün olduğunca modası çabuk geçmeyecek, popülerliğini hızlı kaybetmeyecek parçalara yönelmelisiniz

#Vazgeçilmez Klasik Parçalara Odaklanın

Bazı parçalar vardır ki her sezon kurtarıcıdır ve  popülerliğini hiç kaybetmez. Bu parçaları alırken kaliteli olmasına dikkat ederseniz senelerce kullanacağınız için ekonomik bir alışveriş olacaktır. Örneğin, aldığınız kaliteli ve işlevsel bir kabanı uzun süreli kullanabilirsiniz, sizin için iyi bir yatırım olacaktır. Aynı şekilde klasik ceketler de bu kategoriye girer. Senelerce kullanabileceğiniz bu parçaları klasik renklerde ve modellerde seçtiğinizde her sezon stil bir görünüm yakalayabilirsiniz.

#Aksesuarlar Önemli, Küçük Dokunuşlarla Tarzınıza Sadık Olun

En yalın görünümleri bile aksesuarlarla süsleyebilirsiniz. Sizi tanımlayacak bir aksesuar seçimi yapabilirsiniz. Örneğin kış mevsiminde fransız bereleri kullanarak stilinizi küçük dokunuşlarla destekleyebilirsiniz. Her kombininize yakışacak farklı renklerden bereler sizin stil çizginizi oluşturabilir. Halka küpeler, bilezikler ve kolyelerle de kendi stilinizi oluşturabilirsiniz.

#Renklerinizi Bilin

Bazı kişiler koyu renkleri kendilerine çok yakıştırmaz ve sıcak renkleri daha çok severler. Bazıları ise bu durumun tam tersini düşünebilir. Cildinizin alt tonunu bilip bu konuda daha doğru kararlar alabilirsiniz. Renk skalanızı biraz geniş tutmanızı öneririz. Renkler duygu durumunu da yansıttığından pozitif duyguları yansıtan renkleri kategorinize ekleyebilirsiniz.

 #Kurallar Yıkılmak İçin Var

Kombin oluşturmanın, giyinmenin belli başlı kuralları olabilir. Evet, bu doğru ancak her kurala uymanız gerekmiyor. Kendi stilinizi oluştururken kuralları kendi stil çizginize göre yeniden şekillendirebilirsiniz. Stil demek aynı zamanda ruh demektir. Kendi stilinizi kalıpların arasında bırakmayın.

 

 

 

 

Öne Çıkan Ürünler

Gündüzden Geceye Sürdürülebilir Şıklık